
SCHEDULE OF QUESTIONS AND ANSWERS 

BV1029/2023 – SUPPLY, DELIVERY, IMPLEMENTATION AND MANAGEMENT OF AN AUTONOMOUS NETWORK, EMAIL AND SAAS SECURITY SOLUTION FOR A 
PERIOD ENDING 30 JUNE 2026 
 

NUMBER QUESTION ANSWER 

1. 
Does one have to be registered with the Western Cape Government for eligibility in local Western 
Cape tenders? 

No, however, bidders must be registered on Central 
Supplier Database (CSD) for the municipality to do 
business with them. 

2. 
How many copies of the completed tender document is required? I only see reference to one original 
but no request for an additional copy in hardcopy or USB, as is common with tender responses. 

Bidders are at liberty to add a soft copy with your 
hard copy tender submission, however, please 
note that soft copy submissions will not be 
considered. In addition, please note clause 4.5 of 
the General Conditions of Tender (page 20 of 74) 
clearly stipulate “Mailed, telegraphic, e-mailed 
or faxed bids will not be accepted”. 

3. 
Referring to pages 51 to 64, may we provide a full proposal and reference the page numbers of the 
proposal to the answers for each block, as there is a thorough response to the requirement and there 
is not enough space in the blocks. 

Bidders must provide a full proposal and reference 
the page numbers of the proposal to the answers for 
each block, as this was the intention of the outlined 
compliance table. 

4. Should all proposal be handwritten, or can this be typed in black ink? 
As per clause 1.1 under the GCT “All bids must be 
submitted in handwriting on the official forms 
supplied (not to be re-typed)” 
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